Verdammt ich lieb dich

srijeda, 13.02.2008.

'Cista stvar'

Dvoje se vole...cista stvar. Ona je slatka, simpaticna i zgodna, on je lijep, dobar i meden. Ona je zaljubljena u njega, njemu se ona svidja. Nastavak se da pretpostaviti, dolazi shema pa veza i sretni su i sve je lijepo, dobro. No nije uvijek tako, zar ne?
Sta ako su njih dvoje prijatelji i ne žele da pokvare prijateljstvo? Sta ako se njeni roditelji ne slazu sa njenim izborom i brane joj vezu? Sta ako im ta ljubav nanosi samo bol? Sta ako se jedno od njih dvoje nalazi u drugom gradu? Sta ako im drustvo okolo ne da mira i onemogucuje svaki naredni korak? Sta ako je jedno od njih zazuzeto? Sta ako oni ne znaju za medjusobne osjecaje ili jos gore ne zele da znaju?
Iako imaju sve preduvjete za savrsenu vezu, nije lako napraviti mali korak od presudne vaznosti. Nece ga ni napraviti jer su previse preplaseni, pametni ili nepromisljeni, zavisno od kutka iz kojeg se gleda. I vrijeme tako prolazi, a njih dvoje se nalaze na toj nekoj nultoj tacki onesposobljeni da idu dalje, kao i da se vrate na staro, a vrijeme i dalje prolazi. Stalno su zajedno njih dvoje, tako jako kriju šta osjecaju, a sakriti ne mogu jer sve se vidi... Navodno to im smeta, 'glasine', 'glupe lazi', a drago im je čuti svaku rijec. Svi vide, samo se oni prave budale ali znaju i oni, dobro znaju cijelu situaciju jer ljubav nije slijepa ona naprosto vidi stvari koje mnogi drugi ne vide ali oni ne zele da se maknu sa vec postojece tacke, na kojoj nista ne dobivaju ali ni nista ne gube. Pitanje je vremena kad ce neko od njih da se urazumi i nastavi dalje ili pograbi ono sto mu pripada ali sumnjam da vrijeme tu moze pomoci. Dok ih neko ne pogura oni nece krenuti, a niko ih nece pogurati jer ne smatra da je neophodno gurati naprijed takve budale. Vrijeme ce proci, oni ce se rastati i mozda ce i pozaliti ali sta imaju od toga? Prijatelji nisu, ljubavnici isto tako nisu, samo stranci što su nekoć bili postavljeni na isti put i namjerno skrenuli sa njega.
luv' ya 4ever

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #